Romantisk og Eventyrlig

Omgivet af et smukt naturlandskab fortæller bygningen eventyrlige historier om munke og adelige ved Asserbo Slotruin

Asserbo Slotsruin

I 2022 afholdes  “En Romantisk Aften” ved Asserbo Slotsruin

Asserbo Slot på Sjælland blev oprindeligt bygget som et kloster. Omgivet af et smukt naturlandskab fortæller bygningen eventyrlige historier om munke og adelige, men også om ild- og sandvandringer.

Slotsruinens historie

Asserbo blev i det 1100tallet doneret af biskop Absalon til munkene i kortordenen. Bygningen blev senere givet videre til cisterciensermunkene. Asserbo blev et kongeligt kompleks i 1560. Sandflugten var imidlertid grund til, at slottet måtte opgives i slutningen af ​​1660'erne. Først i 1849 fritlagde Frederik VIIs ruinerne. Voldgraven var fyldt med det udgravede sand. I 1972 åbnende Nationalmuseet de genskabte bygninger for besøgende.

Hvordan var den oprindelige bygning?

Ruinerne af Asserbo giver en idé om den imponerende bygning som engang stod der. Asserbo Slot bestod af en hovedbygning med et tårn og kælder og nogle bindingsværkshuse. Gulvet i alle bygninger var lavet af store sten, de såkaldte munkesten. En vindebro i nord førte over voldgraven.

Glæd dig til at opleve en smuk og romantisk koncertoplevelse til En Romantisk Aften ved Asserbo Slotruin søndag den 5. juni 2022.

Billetsalg: www.bestilbillet.dk

Ord fra vores gæster der har deltaget 2017-2019

“En Romantisk Aften” kan opleves hvert år i nogle af Danmarks smukkeste haver og naturområder.

"Det var en helt igennem fantastisk dejlig aften og helt igennem vellykket arrangement"

W.D. Rasmussen - gæst

""Tak for en vidunderlig oplevelse i Botanisk Have, det kunne ikke gøres et bedre sted i København. Skønne kunstnere og utrolig god service, jeg følte mig i de bedste hænder""

A. Skaurby - gæst

© 2022 En Romantisk Aften

Intuit Mailchimp logo